Att släppa taget och välkomna något nytt

Att släppa taget – är som att andas ut efter en ansträngning. Som att släppa luften ur lungorna efter att du krampaktigt har stått i plankan eller gjort ett tungt lyft. Du håller fast vid så mycket. Människor, saker, platser och händelser som kanske inte gör dig gott. Det kan vara allt från att fylla hemmet med ”bra-att-ha-saker” till att hålla fast vid en vän som bara tar av din energi. Eller kanske du har en händelse i ditt liv, när någon sårade dig eller gjorde dig illa, som du återvänder till i minnet om och om. Varje gång du tänker på det gör det lika ont. Och alla gånger du inte har förlåtit dig själv för dina misstag, förlorade chanser eller kanske du har gjort någon annan eller dig själv illa.

Vad tjänar det till att bära på dessa? De gör din ryggsäck tung och sårar dig igen och igen. Kom ihåg att varje avslut också är en ny början.

Släppa taget om surrande tankar, oförrätter, stressande förväntningar, andras krav eller det som stjäl av din kraft och energi. Ibland är det viktigt att inse att det enda du ska göra är att – släppa taget om den tanken, minnet eller känslan. Och om den trots allt håller sig kvar, så säg till dig själv att din avsikt är att släppa taget om detta, för att du prioriterar att känna dig lugn och må bra. En underbar affirmation som jag brukar använda mig av är “Jag släpper taget om det som varit och välkomnar med glädje det nya. Allt är som det ska vara” Pröva om du kan göra en affirmation av din önskan att släppa taget. Eller om det är en specifik person som du vill ha ur dina tankar ”Jag förlåter dig XX och släpper dig fri. Du har ingen makt över mig.”

En annan liten skön övning som bara tar någon minut är att luta sig tillbaka och blunda. Därefter tänker du dig att du andas ut den känslan du inte vill ha och andas in den du vill ha. Ibland kan det vara skönt att säga det högt “Jag andas ut min irritation och andas in lugn”. Gör det långsamt några gånger och känn hur lugnet sprider sig i din kropp.  Släpp taget om det du inte vill ha – för att ge plats och kunna välkomna det du vill ha.

Låt dagen handla om att släppa taget och upptäck vad det skapar inom dig. Kanske gör det ont. Kanske känner du dig orolig över att släppa något, rädd att du ska vilja ha tillbaka det – men du kan inte släpa runt på saker som tar av dina krafter och din glädje. Kom ihåg att varje avslut är en början på något nytt.

Dagens övning för dig som har lite tid: 
Använd någon av affirmationerna – skriv ned på ett papper och bär det med dig eller memorera meningen och upprepa den flera gånger under dagen.
Antingen “Jag släpper taget om det som varit och välkomnar med glädje det nya. Allt är som det ska vara”
eller  ”Jag förlåter dig XX och släpper dig fri. Du har ingen makt över mig.” Välj en av affirmationerna.

Dagens övning för dig som har lite mer tid:
Gör din egen meditation, genom att fokusera på andningen och tänk i ditt inre att du andas in den känsla eller upplevelse du vill ha och andas ut det du inte vill ha. Upprepa känslorna inom dig. Och upplev vad du känner. Om du inte känner något, så är även det okej för du har arbetat med ditt undermedvetna som inte alltid svarar på en gång. 1436939033925

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Att släppa taget och välkomna något nytt

  1. Tack Maria
    Denna andnings övning kommer jag lägga till och lappen i fickan var en bra idé .
    Sommar Kramar Kattis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *