Vad har du gjort på din semester? Absolut ingenting!

Då var det dags att återvända till arbete, efter fyra långa veckor av semester.  Semester och egenföretagare är något som inte alltid går ihop. Men i år bestämde jag mig för att ta en riktigt lång semester, utan något arbete. Inga klienter, inget bloggande, inga utbildningar – inte ens något skrivande som har med arbete att göra. Hur mycket jag än älskar mitt arbete så kände jag att en paus ifrån det var välbehövligt. Och det var precis vad det var. Någon enstaka gång försökte jag smygjobba lite, men då krånglade uppkopplingen så det gick inte.

Det innebär också för er som undrar att jag i år inte kommer att vara med i den nya säsongen a SVT:s Gift vid första ögonkastet. Två somrar i rad har jag haft förmånen att få arbeta intensivt med denna teveproduktion, men i år blev det istället semester och det kändes helt rätt.

”Men vad har du gjort hel semestern?” är konstigt nog en återkommande fråga från undrande vänner och bekanta. Gjort? Jag har haft semester! Jag har försökt att vara så mycket som möjligt och låta bli att göra. Att vara för mig är att bada, sola, plocka svamp, läsa, promenera med hundarna och att tänka. Om jag har ”gjort” något varje dag så har det varit att laga mat, rensa ogräs, grilla, träna eller umgås med människor. Visst hade jag precis som de flesta av oss tänkt att göra massor under semestern också – som att hinna måla staketet, att yoga varje morgon, meditera och läsa ut alla de där faktaböckerna jag inte hunnit under terminen – saker som helt enkelt fick stå åt sidan för att bara vara.

Nästan med en släng av ett vemod återvänder jag till arbete och vardag. Men utvilad, stark och glad. Och hösten kommer att innehålla många spännande saker som ett nytt MBJ-projekt, en ny uppstart av webbkursen med hållbar viktminskning med ACT, en ny e-utbildning på gång och utbildning för dig som vill bli Lic. Stresscoach. Framför allt är mitt mål att utveckla bloggen med ännu fler gratis redskap för dig som vill lära dig mer om mindfulness, hantera din stress eller må bättre. Tack för en skön sommar och välkommen till en spännande ny termin.
14702373257072016-07-20 13.14.43 2016-07-20 13.23.20 2016-07-22 06.04.25 2016-07-22 06.07.04

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

1 kommentar till “Vad har du gjort på din semester? Absolut ingenting!

  1. Va underbart det låter, att bara vara. Det är semester!
    Välkommen tillbaka! Jag har saknat din inlägg och små påminnelser. Dina mindfulness-övningar är guld. Dom har hjälpt mej mycket. Lyssnar nästan varje dag på nån av dom.
    Va kul med en ny MBJ. Den här gången ska jag verkligen satsa på det. Jag har hängt med många vändor men det har runnit ut i sanden varje gång. Men nu känns de som jag är redo.

    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *