Vad hindrar dig att leva det liv du vill – del II

För ett tag sedan fick du fundera kring vad det är som hindrar dig att leva de liv du vill leva. Du fick gå igenom dina olika livsvärden och fundera över hur det kommer sig att du idag lever som du vill. Jag är ganska säker på att du fick olika skäl som – ont om tid, har inte råd eller trötthet. Nu tror jag att du säker stötte på skäl som har med dina tankar och känslor att göra. Det kan handla om att du skäms för din kropp, att du inte vågar, att du är rädd för att misslyckas eller för vad andra ska tycka.

Vår fantastiska hjärna vill gärna tänka ut kreativa lösningar som tar oss dit vi vill, men problemet är att de lösningarna ofta är ganska kortsiktiga. Om du vill yoga, men upplever att du är tjock och stel – kanske din hjärnas lösning blir att undvika att gå till yogapasset. På kort sikt tar det bort obehaget, men det tar dig inte närmare dit du vill och känslan av obehag kommer tillbaka nästa gång du vill gå på ett yogapass.

Gång på gång försöker vår hjärna hjälpa oss, vilket många gånger resulterar i kortsiktiga lösningar som att tröstäta, stanna hemma, titta på teve eller skjuta upp något obehagligt.

Nu är det dags att tacka hjärnan för hjälpen och istället lyfta blicken mot de långsiktiga lösningarna. Långsiktiga lösningar som är små små steg du kan ta i riktning dit du vill. Som hjälper dig att behålla fokus när dina hinder dyker upp och du gärna tar till det kortsiktiga.

Till din hjälp får du ett dokument som du kan skriva ut och använda i ditt MBJ-projekt.
Lycka till!

hantera-hinder (pdf)

1442469860908

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Vad hindrar dig att leva det liv du vill – del II

  1. Bara älskar mina ”läxor” så oerhört bra hjälpmedel att få tänka till och komma underfund med vad som är vad och varför gör jag inte det jag egentligen vill!
    Bra att skriva ner för att sen kunna plocka fram och läsa då det behövs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.