Lider du av näringsbrist?

Jag vill berätta om ett seminarium jag var på igår. Det var en rad intressanta talare som berättade om den senaste forskningen inom hälsa, men framför allt var det intressant att lyssna på Sveriges ledande näringsexpert forskaren och med. dr Magnus Nylander. Han har gjort många intressanta undersökningar kring näringsämnen och antioxidanter och arbetar idag aktivt som rådgivare för flera framstående idrottare, både i Sverige och internationellt.

Det intressanta han lärde mig igår var att de flesta av oss går runt med någon form av näringsbrist utan att veta om det. Man kan få alla möjliga märkliga och omärkliga symptom, men kopplar det sällan brist, t.ex. infektionskänslighet, energibrist, irritation, nedstämdhet, stress eller att kroppen inte svarar ordentligt på träning. Myten att det räcker med att äta en varierad husmanskost, stämmer inte idag, därför att mycket av maten är så processad och har trots tillsatta näringsämnen ett relativt långt näringsinnehåll. Dessutom lever de flesta av oss ett ganska hårt liv, med hög stress, idrottar/tränar hårt,  äter läkemedel, dricker, röker, stressar eller är överviktiga – allt detta ökar risken för bristsjukdomar.

Så vad kan vi göra? Magnus gav oss några grundläggande råd och jag ska ge dig en sammanställning här
– Din mat bör bestå av bra råvaror och så lite prefabricerad snabbmat som möjligt.
– Se till att maten den är färgglad – det vill säga rikligt med grönsaker och bär.
–  Ät tre huvudmål och två mellanmål och hoppa inte över något mål.
– Ät Omega 3 -tillskott regelbundet
– Ta då och då en fullgod kur med ett vitamin- och mineral tillskott
– Ta även en antioxidantkur ibland, som till exempel nypon som jag tipsar om här.

De tillskott Magnus rekommenderade var dels världens mest dokumenterade Omega 3 Eskimo (finns att köpa i de flesta hälokostaffärer) och ett kosttillskott som han själv har varit med att utveckla Complete Base. Jag har själv provat dessa tillskott under tre veckors tid och jag märker en stor skillnad på två områden, dels har jag blivit piggare både fysiskt och mentalt och dels har jag fått bättre lyster i hud och hår. Då får ni även tänka på att jag äter bättre mat än genomsnittssvensken, men trots detta så hade jag troligen någon form av näringsbrist.

Tar vi hand om våra kroppar kommer det att belöna sig, nu och i framtiden. Din hälsa är din framtid – så var rädd om den!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

4 kommentarer till “Lider du av näringsbrist?

  1. […] någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om att det är många av oss som går runt och lider av näringsbrist utan att vet om det. Nu vill jag fortsätta på detta tema och prata om en annan viktig del av vår fantastiska kropp […]

  2. […] du vill: Läs mer om Vitaminer. Läs mer om rörelse Läs mer om att fylla […]

  3. […] Äta 4 Omega 3 kapslar (Eskimo)  och Complete Base vitamintillskott. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *