Min bästa investering

Din hälsa är din framtid. En bättre investering än alla pensionsfonder eller aktieköp. Investera i din hälsa idag, så slipper du betala för din sjukdom imorgon.

Jag träffade en vän som jag inte sett på några månader. När jag såg henne sist kämpade hon med envisa förkylningar och en obalans i kroppen. Nu när jag såg henne så fullkomligt strålade det om henne. Hon såg oförskämt frisk och snygg ut. ”Vad har du gjort?!” frågar jag förundrat. ”Jag har lagt om kosten och äter inte längre gluten, mjölk och socker.” säger hon med ett brett leende.

Det är en sådan glädje varje gång jag får se förändringar hos människor. När de förvånade upptäcker hur pigga de blir, hur immunförsvaret stärks, små eller stora krämpor försvinner och kläderna sitter lite bättre. De vet inte hur bra de kan må förrän de har provat och när de väl har upptäckt det, så är det svårt att gå tillbaka till gamla vanor. Dessutom är det härligt att upptäcka hur intresset för att äta, träna och meditera sig till en bättre hälsa ökar. Min mest populära artikel här på boggen handlar om hur skadligt vetemjölet kan vara för din hälsa.

Som flera av er som följt min blogg vet, fick jag reumatisk värk i tonåren. Psoriasisartrit och sjögrens syndrom. Ledvärk, skavande ögon, torr i munnen, svårt att svälja och denna förbannade förlamande tröttheten. Ledvärken lärde jag mig tack vare min hälsomedvetna mamma att bemästra tidigt med spannmålsfri kost, rätt träning och då var jag även vegetarian. Så jag slapp att äta medicin regelbundet. Värken kunde komma och gå, men för det mesta höll den sig undan om jag skötte min kropp. När jag för sex år sedan gick över till LCHF, så upphörde värken helt och jag har varit symptomfri från psoriasisartriten. När jag tre månader innan min 40-årsdag la av med mjölkprotein och socker också hände något oerhört spännande. Jag kunde helt plötsligt svälja utan problem. Jag vaknade inte mitt i natten med hosta på grund av min torra mun. Som 40-åring är jag starkare och friskare (och snyggare ;)) än jag var som 20-åring.  Är det inte helt otroligt hur mycket vi kan styra över vår egen hälsa?!

Min devis är att hälsa ska vara så lätt att skaffa sig att alla kan göra det. Det ska vara lätt att laga god och nyttig mat. Det ska vara roligt att röra på kroppen och du ska längta efter avkoppling och återhämtning. Min kollega Lina Lanestrand och jag han upptäckt att glädje och framgång är den bästa motivationen när det kommer till livsförändringar – det ska vara roligt och det ska ge resultat.

Nu vill vi ge alla som har möjlighet att komma till Stockholm att komma och bli inspirerade av oss. Det är med glädje vi bjuder på en föreläsning om vad du kan göra för att uppnå din bästa hälsa – ditt bästa jag. Vi delar med oss av vår erfarenhet i arbete med människor, hur du kan hitta just dina verktyg för att må bättre, bli piggare och gladare. Vi kommer att prata kost, andning, mindfulness och KBT. Och du kommer att få smaka på goda gröna shots – hälsa i ett glas.

Den 15 augusti 18:30 – 20:30 i Hälsans hus på söder i Stockholm.  Anmäl dig här! 

Det vore så kul att få träffa dig där! Och vi blir lyckliga om vi får inspirera dig till att må lite bättre!

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer till “Min bästa investering

 1. jag vill sluta äta på kvällarna – är egentligen mitt enda bekymmer…
  då släpper min kontroll. jag tappar modet, viljan och styrkan i mig som annars präglar min dag.
  med detta behöver jag hjälp.
  kram från dalsland//

 2. Jeanette, du har en god insikt i varför du äter på kvällen – du släpper kontrollen. Kanske resten av dagen har varit full av kontroll att ditt inre skriker efter att få släppa taget om så bara för en liten stund.
  Det finns massor med saker som kan ligga bakom ditt kvällssug, så det är lite knepigt att ge dig råd i ett sådant här forum. Prova att lyssna igenom STOP-metoden nästa gång du känner ett sug. http://www.mariahelander.se/?p=2158
  Har du läst Helhetsmetoden? Den är en självhjälpsbok i just dessa frågor.
  Kanske något litet på vägen. Varmt lycka till och hör av dig.
  Varm kram

 3. 🙂

 4. Va härligt att du hittat något som funkar för dig! Jag är väldigt nyfiken på ISO-dieten så den ska jag bit för bit lära mig mer om! Den tycker jag verkar sund och bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *