Välkommen tillbaka – älskade kropp

Just nu har jag semester. Därför blir det lite färre blogginlägg. Istället njuter jag av dagar som inte innehåller några som helst måsten. Och när alla måsten försvinner som kommer alla ”vill” fram och får ta över dagen. Då kan dagen bli som idag, en massa tevespel halva dagen. Jag satt i min gosiga morgonrock som jag fick i julklapp och drack te och spelade medan brasan sprakade och höll oss varma. Vilket lyx.

drake

För exakt en vecka sedan var jag äntligen hos tandläkaren och rensade tanden som blev inflammerad i början på sommaren. Första dagen på min sommarsemester fick jag fruktansvärd tandvärk och då visade sig det att både tand och käkben var inflammerad. Tandläkaren gjorde då ett akut ingrepp och jag fick penicillin, sedan dess har jag väntat på att få tanden rotfylld. Obehagligt nog har käkens inflammation bråkat med resten av mitt immunförsvar och jag har känt mig trött och haft ledvärk hela sommaren och hösten. I slutet på oktober fick jag på egen hand lite bukt med käken genom att aktivt arbeta med inflammationshämmande produkter. Men under julveckan har orken på allvar kommit tillbaka. Äntligen känner jag igen kroppen! Jag är full av energi och styrka, igår sprang jag 16 kilometer i – 12 grader och mådde som en prinsessa. Idag har jag yogat och kroppen svarade utan värk och stelhet. En sådan enorm glädje! Du uppskattar aldrig så mycket din hälsa som när den har varit förlorad.

16km

yoga

Det var några glada rader från vårt landställe vid Dalälven. Hoppas du har det gott nu de dagar som är kvar av 2014.

dalälven

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Välkommen tillbaka – älskade kropp

  1. Jag blir så lycklig över din rubrik: älskade kropp!
    Jag har precis bestämt mig för att börja älska min <3 Det är dags nu vid fyllda 50 och det var ett beslut taget ur glädjen i att finnas till. Jag är klar med dålig självkänsla, kroppsavsky och nedvärdering av mig själv. Nu går jag in i ett nytt år med fortsatt hälsofokus, självkärlek och vardagsharmoni. KRAM och gott nytt år hälsas fr sö Dalsland.

  2. Hej Maria!
    Hur gjorde du för att bli av med din infektion i käken? Jag har också en autoimmun sjukdom och har kämpat med smärta dels sedan jag gjorde en rotfyllning och dels sedan jag ramlade och slog i käken. Tandläkaren hittar ingen infektion men jag har väldigt ont….
    /Marina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *