Maria 2.0 – ett nygammalt hem

Då slår vi upp ett nytt kapitel i mitt liv. Ett som helt startade den 1 november då jag officiellt äger min egen lägenhet och mottagning. Det förra kapitlet har de senaste sidorna handlat mycket om separationen och stressen kring allt vad det innebär att gå ifrån något invant och tryggt till något nytt och oprövat.

Det innebar också att jag den 1 november stod med ett nästan helt tomt hem. Inga garderober, ingen säng, inget kontor, inget porslin – jag hade en lägenhet och en soffa. Men jag har det viktigaste – en familj och fantastiska vänner.

På två veckor har jag fått ett nytt hem. Den 4 november ryckte mitt kavalleri in. Vänner och familj som städade, målade, tapetserade, borrade och byggde. Lägenheten blev ett hem igen och fylldes av skratt, rökelse, högljudda vänner, hundskall och barnjoller. Snart hade jag ett nytt sovrum, en ”walk in closet”, en helt ny servis, ett nytt kontor och en ny matsal med möbler. Och bäst av allt – jag kände mig hel igen. Och dessa väggar som under så många månader hade fått höra irritation, separationsångest och gråt – fick nytt liv. Dessutom hade jag en shaman här samma kväll som rensade bort gamla energier, renade från hindrande mönster och hjälpte till att öppna för nytt. Mitt hjärta bultar av tacksamhet.

När vi startade ett nytt hem, på dagen exakt 10 år sedan som jag köpte ut mitt ex, köpte vi nästan allt helt nytt. Den här gången bestämde jag mig för att hitta det mesta begagnat. Så det jag har lagt pengar på är tapeter, färg och en sprillans ny säng med täcken och kuddar. Resten har jag fått eller hittat på loppis. Kontoret har min brorsdotter Susanna och hennes sambo Johannes tapetserat med en retrotapet. Hörnhyllan är original stringhylla i teak som jag fått av en god vän till min brorson. Skrivbordet är slitet men välbehållet från kanske 20 -30-tal, som min mamma köpt av en granne för några hundralappar. Ryamattan hittade mina föräldrar på sin vind, och ingen vet varifrån den kommer. Det enda nya jag var tvungen att införskaffa var en hurts och en enkel bokhylla (som inte syns på bild) som tillsammans kostade runt 700 kr på Jysk. Nu fattas det bara gardiner och en taklampa. Servisen har vuxit fram av loppisfynd av udda tallrikar i alla möjliga härliga mönster. Glasen har jag fått ärva eller familjemedlemmar har köpt på loppis när de har kommit över något. Matrummet fick ett teakskåp som mamma fyndade för 150 kr och bara behövde lite teakolja för att bli som nytt. Bordet och stolarna var ett furubord som min syster köpte på 20 år sedan och därefter har min brorsdotter haft det. Nu stod det i en källare och blev som nytt när mina väninnor målade det i kalkvitt. Pricken över i:et kommer om några veckor då jag får adoptera en knallröd taklampa.

Sovrummet är ett mästerverk. Här har jag lagt ned de mesta pengarna på att måla väggarna röda och tillsammans med min vän Petra tapetserat en fondvägg med vinröda medaljonger på gammelrosa botten. Tavlan i guld har jag haft sedan några år ”Kedjad ängel” av konstnärinnan Maria Nastyheart  På en annan vägg har jag förstorat svartvita boudoirbilder av mig som togs för en massa år sedan. Kristallkronan i taket har jag köpt av min moster. Här fattas nu gardiner, nattduksbord och en matta. Sen väntar jag på en tung gammal byrå från mitt barndomshem, som vi ska försöka hitta ett sätt att transportera från Vallentuna till Farsta.

Steg för steg skapar jag ett hem med hjälp av människor som ställer upp till 100 procent. Bitar av det förflutna möter det nygamla, jag får hjälp att hitta lösningar och skapa möjligheter. Om du har ett soffbord i mörkt trä eller teak som behöver ett nytt hem så kan min vän som lånat ut sitt glasbord till mig få tillbaka det.

Nu vet du varför jag har varit tyst så länge. Men då kan jag också berätta att jag är på väg tillbaka. Med ny energi, nya idéer och inspiration. Tack för ditt tålamod. Nu har vi en spännande vinter framför oss med nya – Bästa jag-projekt, nya onlinekurser, mer mindfulness och självklart en julfridskalender.

Tack för att du läser min blogg!

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Maria 2.0 – ett nygammalt hem

  1. Ditt nya hem ser fantastiskt ut!
    Lycka till med allt!
    Ser framemot dina inspirerande månadsbrev!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *