Lucka 4 – resan till själsnällhet

Vad är själen? Många undersökningar pekar på att fler och fler i Sverige är öppna för en andlighet. Men liksom det mesta i vårt samhälle är tron individuell. Att du kanske väljer att tro att du har en själ, men du tror inte på en högre makt. Eller att du tror att allt är gudomligt och besjälat. Jag tycker att det är så spännande att vi lever i ett land där vi får bestämma själva över vår tro och att du inte längre på samma sätt bli bedömd eller nedvärderad om du är andlig.

En sak som vi vet är att andlighet är positivt för oss människor. Att be, tro eller på ett eller annat sätt utöva någon form av andlighet ger oss tillit och ett större lugn. Vi kan också konstatera att människan har utövat någon form av religion i alla tider. Så kanske det ligger i vår natur att söka efter tryggheten i en andlighet?

Oavsett vad du väljer att tro, så förstår du begreppet själ. Kanske du inte ser det som en separat del av dig, utan som din inre kärna. Eller så ser du dig själv som en andlig varelse med en fysisk kropp. Vad än som känns rätt för dig, så är själen den plats inom dig där du är närmast dig själv. Därifrån kommer din intuition eller magkänsla, där kan du hitta stillheten eller lugnet. Där vet du vad som är rätt för dig.

Men jag tror att i perioder så är du så upptagen med att lyssna in vad andra vill eller behöver, du är så fokuserad på alla måsten. Och när du väl får en stund över i soffan på kvällen, så är du så trött att du inte orkar söka din inre kärna utan du tar upp din telefon eller slår på teven. Så hur ska vi kunna bli själsnälla? Hur ska vi hjälpa oss själva att lyssna in själen?

Det första du behöver veta är att du inte behöver lägga något nytt på din lista – att börja resan mot själsnällhet behöver bara ta en minut. Ett steg tog du lucka 2 då du fick meningen ”Jag är den jag är och det är tillräckligt”. Börja där, genom att upprepa den meningen varje dag.

Ett till steg tar du om du blundar, tar några djupa andetag och säger till dig själv ”Jag hör mig, jag ser mig och jag väljer att stötta mig själv.” Du riktar ditt fokus en kort stund mot dig själv, mot din inre kärna och talar om för din själ att du idag väljer att lyssna på den. Börja där. Sen kan du ta upp telefonen eller göra dina måsten. Du har valt dig själv under någon minut och det gör skillnad. Din resa till själsnällhet har börjat.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *