Schemat som fått mig att bli stark, snygg och superglad i sommar. :)

Jag har fått en hel del frågor kring mitt schema. Ett schema som jag har använt under sommaren för att ha trygga rutiner som hjälper kroppen att må bra när allting annat stormar. Idag tänkte jag på begäran berätta mer om schemat och så lägger jag upp ett i word så du kan ladda ner det om du själv vill använda det.

Mitt schema har i huvudsak handlat om att må bra. Och då har jag satsat på att göra enkla saker som jag vet stärker kroppen. Det ser ut som det är många måste-rutiner, men ingen av dem tar särskilt lång tid. Ett träningspass tar som kortast 20 minuter. Det gör att jag orkar hålla mig till rutinerna även de dagar då jag känner mig låg.

Direkt på morgonen är det skönt att veta vad du ska göra om du vaknar låg. Jag går upp och pressar en halv citron och dricker den tillsammans med en msk olivolja. Sen använder jag min foamroll för att mjuka upp kropp och leder (något som min kiropraktor har rekommenderat mig på grund av mitt inflammerade knä). Därefter gör jag lite yoga eller en stunds mindfulness. Hela rutinen tar inte längre än 5 minuter, men självklart kan jag ta en längre stund till yogan om jag vill.

Mina tillskott som jag äter nu är för att stärka kroppen och hjälpa att läka knät. När jag känner mig låg kan jag slarva med maten, därför har jag lagt till att jag ska äta minst två mål riktig mat om dagen, till de få i mig pektin (lingon, svarta vinbär eller grönt äpple) och gröna blad. Och inte glömma att dricka.

Jag undviker, gluten, raffinerat socker, alkohol och att småäta, vilket det gärna blir ett överflöd av dessa när jag är låg. 

Träningen med 10 000 steg blir lätt eftersom hundarna kräver sin promenad. Träning vardagar kan vara allt från att träna med vikter på gymmet eller ta en cykeltur och därefter göra lätta styrkeövningar hemma. På helgen ser jag till att ta ett lugnare yogapass istället.

Och slutligen. En rolig aktivitet som kickar igång dopaminet – varje dag. Det kan vara allt från att dansa till bra musik som att umgås med en vän som får mig att skratta mycket. Roliga saker, för att höja humöret.

Det är mitt må-bra-schema. Det har hjälpt mig i sommar. Ibland har jag många kryss och vissa veckor har det bara blivit några. Du får gärna inspireras av mitt schema, använda det som det är eller skriva dit nya saker.

Schemasommar (word-dokument)

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *