Sex dagars fasta – piggare, friskare och mindre värk

På väg med tåg igen. Tillbaka till Skåne och våra blivande Stresscoacher. Men först ett stopp i Göteborg för att hälsa på min brorsdotter och en gammal skolkamrat.

Nu har jag avbrutit min fasta. Det blev sammanlagt sex dagar med drycker istället för mat. Jag måste erkänna att det kändes både härligt och galet jobbigt att fasta denna gång. Kaffeabstinens, utrensningssymptom och känslan av att vara totalt dum i huvudet vissa dagar. Det gjorde att jag de tre första dagarna hade huvudvärk, sen avlöstes huvudvärken av smärta i lederna och ryggen. Och till och från upplevelsen av att inte kunna hänga med när folk pratar, och att tappa fokus och tänka trögt. Riktigt spännande.

Så var det värt det. Ja, absolut. Svullnad och värk har minskat i knät, det har inte försvunnit helt, men nu fortsätter jag att stötta kroppen med bra mat, omega 3, gurkmeja och stresshantering. Jag känner mig piggare och huden känns fräschare. Jag är gladare och mer närvarande än jag varit på länge. Skönt också att vara fri från kaffet, som jag kommer att hålla mig ifrån ett tag till.

Framför allt känns det som en fräsch nystart och nu kan allt bara bli bättre. Jag kommer att äta försiktigt och inte så tung mat de första dagarna för att vänja magen vid mat igen. Och jag kommer att fortsätta att dricka det goda fasteteet från Ledins Curite, med bland annat brännässla och maskros.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *