En mindful vecka

Vi går in i vår fjärde vecka i MBJ-projektet. 79 dagar kvar till nyårsafton. För alla nya bloggläsare kan jag berätta att vi är många som har bestämt oss för att ge oss själva vårt Bästa Jag i present till nyår. Du kan läsa om bakgrunden och hur vi går tillväga under sidan MBJ-projektet. Du är varmt välkommen att följa med du med. Små steg, små förändringar till att ge sig själv de bästa förutsättningarna att må bra.

Denna vecka är vårt tema mindfulness. För mig var det självklart att mindfulness skulle vara med och hjälpa mig att må bra. Jag tror på tre viktiga delar för att vi ska kunna vara vårt bästa jag – kost – rörelse – återhämtning. Mindfulness är återhämtning för mig. Men även fokus, närvaro och ett verktyg att hantera stress och livets mörkare sidor. varaVi är ofta så fokuserade på att prestera – på att göra saker att när vi ska börja praktisera mindfulness försöker vi genast vara duktiga på det. Och när vi inte kan vara duktiga på det för att det är så infernaliskt svårt att vara duktig på att meditera – då bliv vi rastlösa och tappar sugen. Du kan inte vara duktig på mindfulness. Varje gång du känner missmod, tappar koncentrationen, vill lägga av – så är det ett ett underbart tillfälle att stanna kvar i känslan och utforska. För att nästa gång kunna stanna kvar lite längre.

Pröva en mindfulnessövning. Jag har sju gratis övningar samlade på min blogg. Sluta att göra en stund och vila i att vara. Det var vår första lektion i mindfulness.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “En mindful vecka

  1. Oj, redan 21 dagar som gått?? Vart tar tiden vägen…. Tack för ditt inspirerande inlägg om mindfulness! Jag försöker ta till andningen som hjälp i stressade stunder, men behöver bli bättre på att använda lite längre mindfulnessövningar varje dag, Igår tog jag tillbaka min spikmatta, ska ge mig 15 min varje kväll på spikmattan! Jag vet ju att jag mår bra av det!! ♥

    Kram och Glad måndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *