Alltid och aldrig

Idag inleder vi dag 2 på vårt MBJ-projekt. Hur var din uppstart? I början brukar det går riktigt fint när vi bestämmer oss att starta en ny vana – vi känner oss inspirerade och fulla med motivation och det mesta går lekande lätt. Det är härligt att börja nya vanor och det är svårt att förstå att det inte har gått så här bra tidigare. Men det är bara att njuta av din motivation och surfa på den behagliga vågen.

Jag ska aldrig…
När vi bestämmer oss för våra nya vanor är det ofta vi blandar in orden ”aldrig” eller ”alltid”. Om inte kanske just de orden, så synonymer som ”Jag ska yoga varje morgon” eller ”Jag ska gå och lägga mig tidigt varje kväll” eller ”Jag ska aldrig äta godis”. Det kommer säkert gå fantastiskt bra för dig med din yoga eller dina kvällsrutiner de flesta dagar fram till Valborg – MEN så kommer den dagen du är förkyld, du glömmer bort eller livet kommer mellan på något sätt. Och plötsligt blir du tokbesviken på dig själv för att du har svikit ditt löfte du gav dig. Besvikelse har en förmåga att strypa din motivation och risken finns att du tappar sugen eller att din kritiska röst inom dig säger ”Jaha, det fattade jag väl att jag skulle misslyckas nu IGEN.”

Bättre är det då att bestämma sig för att ha en eller två fridagar i veckan. Att du yogar fem mornar eller går och lägger dig sex kvällar i veckan i tid. Allt utöver dessa dagar är bara en bonus – men den där ”fridagen” är din fallskärm när livet kommer mellan dig och dina ambitioner.

Första dagen på boostcamp
Jag är riktigt nöjd med gårdagen. Det var bra för mig att ställa klockan 15 minuter innan vanligt tid, för på så sätt kom jag ihåg min mindfulness. Och jag fick starta dagen med medveten närvaro, vilket var otroligt skönt. Känslan av att vara bra och duktig följde med mig och både mat och träning gick som en dans. 10 kilometer i skog och mark och mat utan gluten, socker och med massa nyttigheter. Jag känner mig som om jag är på boostcamp – fyller på med hälsa, energi och glädje.

Igår hittade jag även en riktigt bra och seriös massör. Min kiropraktor har tjatat på mig att jag behöver mjuka upp mina muskler och nu har jag bestämt mig för att det kommer att bli en del i mitt MBJ. Massagen hjälper mina muskler i min onda rygg och nacke att läka och jag får övningar av massören som hjälper mig att bli stark och smidig . Och sen känns det som en lyxig belöning att unna sig.

IMG_20150119_175937

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *