Lucka 11 – en daglig ceremoni

Du vet vikten av återhämtning för både kropp och själ. Och du vet också att du borde ta dig tid för att meditera eller ge dig själv en paus då du får djupandas i några minuter. Men risken är att du sätter lite väl höga krav på dig själv och tänker att idag ska jag meditera i 20 minuter eller ännu längre. Och då blir det inte av. Det kan till och med vara så att 5 minuter kan kännas långt och skapa motstånd.

Bli inte arg på dig själv för att det inte blir av. Självförebråelser har aldrig skapat motivation. Hitta istället ett sätt att hjälpa dig själv att göra det som du vet att du mår bra av. En daglig ceremoni kan vara en sådan hjälp. Och det kan vara att till exempel börja eller sluta dagen på ett visst sätt.

Själv har jag ett altare som jag sätter mig framför varje morgon. Om jag inte hinner eller känner mig motiverad att meditera, så tänder jag ett ljus och sätter en intention för dagen. Kanske drar jag ett kort. Läser en kort bön. Eller bara blundar och tackar för allt jag är och har. Det kan räcka för att skapa skillnad under en hel dag.

Du behöver inte skapa ett altare. Det kan vara en plats där du har ett fint ljus eller en skön utsikt genom ditt fönster. Låt det vara en plats avsedd för din stund. Då ställer du in din kropp på att avsätta tid för att landa och du kommer ikapp dig själv.

Tips på ceremoni:
– tända ett ljus för dagen eller dig själv
– tänka på tre saker du är tacksam för
– läsa en bön eller en kort dikt
– sätta en intention för vad du önskar känna, hur du önskar må eller vad du önskar uppleva
– dra ett änglakort, en runa eller ett tarokort för dagen
– önska dig själv kärlek, frid och trygghet eller något annat du vill ha mer av

Det behöver inte ta lång tid. Men det är din stund. Och den gör skillnad.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Lucka 11 – en daglig ceremoni

  1. Följer din adventsKalender, precis vad jag behöver. Återhämtning,svårt att få till men nu öppnar jag kalendern varje morgon och inser att jag börjar få till det.
    Så från djupet av mitt hjärta.
    Tusen tack 🤩 🙏🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *