Känslosvall, viktkurs och minsdulnessövning

Jag hinner inte vara aktiv på Facebook, jag hinner knappt blogga, det går länge mellan de tillfällen jag hinner svara på sms, mejl och telefonsamtal. Just nu hinner jag bara vara närvarande med valpen och vara närvarande i arbetet med mina klienter. Vilken svindlande härlig och samtidigt jobbig uppgift att träna en valp att bli trygg, rumsren och hålla den skyddad och frisk. Men lilla Lizzy övar mig att leva nära mina värderingar. Jag blir tvungen att släppa taget om jobb, städning och perfektionisten inom mig. Jag får varje dag träna mig i mindfulness och acceptera vågorna av känslor – allt från irritation, frustration, stress till bubblande glädje och kärlek. Allting har sin tid och det här är Lizzys tid.

Jag hinner dock själv arbeta med mitt eget MBJ-projekt. Jag funderade själv mycket kring mina egna värderingar och hur nära jag lever med dem just nu. Det är en del som behöver arbetas med och jag känner att denna höst kommer att få flera pusselbitar att komma på plats. Det ska också bli riktigt spännande att starta en ny webbkurs i Mitt Bästa Jag – med fokus på viktminskning. Jag har massor med nytt material och den här gången har jag bestämt mig för att själv gå kursen – det vill säga jag kommer att göra alla övningar samtidigt som mina deltagare. Det ska bli en spännande resa att göra igen – varje gång upptäcker jag nya saker om mig själv.

Du har väl inte missat att jag startar kursen i nästa vecka den 30 september. 10 gånger under hösten. Jag har fortfarande några platser kvar, men misstänker att de kommer att ta slut imorgon när jag kör en föreläsning i Uppsala och även berättar om kursen. Läs mer om Mitt Bästa Jag – webbkurs här.  Vi kommer att prata mycket om varför vi saboterar för oss själva, hur vi ska öka vår självmedkänsla, hur vi lär oss att leva med sårbarhet och känslor av stress, hur vi hanterar vårt känsloätande och hur vi gör mindfulness till ett redskap i vår vardag. Och vid vårt första möte kommer jag att slakta alla myter kring bantning och dieter.

Nu ska jag alldeles straxt ta en promenad i höstsolen med mina vovvar. Dagens Mindfulness på Instagram handlar om STAR – Stanna upp – Ta in – Acceptera – Respondera. En suverän liten formel när känslorna ramlar över oss. 1443200212788

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *