Min personliga resa tillbaka till Mitt Bästa Jag

Har du haft ditt MBJ-veckomöte med dig själv ännu? Och vad bestämde du om din väg mot ditt bästa jag? Var det svårt att svara på frågorna? Det gör absolut ingenting om du inte kan svara på alla frågor – strunta inte i att göra dem i så fall – gör det du kommer på. Nästa vecka kanske du har hittat fler saker du tycker är viktigt och vill följa upp.

En sann MBJ-coach ställer lagom svåra frågor och man inte kan svara direkt, så kan det få vila en stund. Kanske det viktigaste för dig just nu är att få arbeta med din egen självkänsla? Det är bra, börja då där. Resten kommer sen.

Mitt knä tvingar mig att ta det lugnt, vilket är en nyttig och jobbig läxa. Just denna vecka svarade jag följande i min MBJ-journal:

  • Jag är en människa som tycker att det är viktigt en stark, smidig och frisk kropp.
  • Mina vinster med att leva så är att jag kommer att få njuta mer av att använda kroppen till träning, löpning, vandring, yoga och allt jag älskar att göra. Jag vinner en frihet i min egen kropp. Jag kommer även att slippa värk och dålig hälsa.
  • Denna vecka ska jag göra följande: 
    – Börja med lättare styrketräning (x2)
    – Mindfulness eller meditation 10 min (x4)
    – Fortsätta äta glutenfritt och begränsa socker, samt äta mycket fisk och grönt
  • Hur kan jag hjälpa mig själv?
    – Genom att förbereda träningen kvällen innan t.ex packa träningsväskan
    – Genom att skapa en vara att meditera direkt på morgonen
    – Äta gott, pröva nya recept, laga middagar med vänner
  • Känner jag motstånd eller hinder ska jag
    – Läsa igenom anteckningarna från senaste veckomötet
    – Möta motståndet och stanna kvar i det
    – Se över om jag behöver hitta saker att belöna mig själv med.

Idag har jag haft mindre värk i knät och känt mig lite piggare. Jag har varit hos en kiropraktor för att få hjälp att bygga upp kroppen från grunden. Troligen kan jag ha fått förslitningar i mitt knä på grund av att jag snebelastar i mitt bäcken.

Hundpromenader, styrketräning och foamroller kommer att hjälpa mig. Jag är så taggad att komma tillbaka till mitt bästa jag. Särskilt eftersom läkaren inte var så positiv om mitt knäs framtid. Men jag har hört läkare tidigare siat om att jag kommer att sitta i rullstol på grund av min reumatism och tack vare envishet, rätt mat och rörelse är jag fri från reumatismen idag. Om någon säger – det går inte – det taggar mig bara ännu mer. Så nu ser jag bara framåt.

Var snäll mot dig själv idag!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *